Digg StumbleUpon LinkedIn YouTube Flickr Facebook Twitter RSS Tilbakestill

Brystforstørrelse – En emosjonell reise

Valgets kvaler:  Brystimplantat, størrelse og form.

De fleste kvinner som går igjennom prosedyren med brystimplantater har realistiske forventninger til operasjonen.

Dette viser en studie innen psykiatri ved David Geffen School of Medicine ved UCLA. Studiet peker på at for kandidater som gjennomfører brystfortørring, er det kroppsbildet som er problemet. For de fleste kvinner, i noen tilfeller menn, så handler det rett og slett om at de ikke er fornøyd med kroppen sin og ønsker å forbedre dem. De har realistiske forventninger om at hvis dette blir gjort, vil de se mer tilfredsstillende ut i sitt eget øye og i andres. Men selvfølelsen er ikke  avhengig av dette.

Imidlertid kan reisen til operasjonsbordet være følelsesmessig sterk, og smertefull for noen. Forskning peker på at kvinner som er misfornøyd med kroppen sin og som ikke har utført brystoperasjon opplever mer mobbing og trakassering av utseende sitt, enn hva de opplever etter en brystoperasjon. Disse kvinnene har også brukt mer tid hos en psykolog og/eller psykiater, enn kvinner som ikke utfører operasjonen.

I løpet av en plastikkirurgs karriere blir man godt kjent med viktigheten av en brystforstørrende operasjon. Legene kan raskt peke på når det er viktig å utføre en slik operasjon, samt når det kan være overfladisk. I enkelte situasjoner er det lett å anerkjenne pasienter med urealistiske forventninger, og man ønsker ikke å utføre brystoperasjon på en pasient som ikke gjør dette for seg selv. En brystoperasjon handler ikke om å tilfredsstille noen andre, hverken sin nye kjæreste, eller som et incentiv for å redde ekteskapet. En brystoperasjon handler kun om deg selv.

De fleste plastikkirurger ønsker å ta pasienten i vare. Noen ganger kan det bety at man ikke behandler pasienter som går gjennom store endringer i livet.

Det viktigste er at både lege og pasient er bevisste at en brystoperasjon ikke vil endre noens liv, man vil hverken få en ny jobb eller få flere kjærester. Men et slik inngrep kan derimot gjøre at man føler seg bedre og tryggere i sitt eget skinn.

Dersom du vurderer en brystforstørrelse, besøk en av Norges beste plastiskkiruger, Hilde Bugge på Aleris avd. plastisk kirurgi Oslo, og diskuter igjennom temaet med henne. Plastikkirurgene på Aleris vil forstå deg og det beste av alt er at rådgivningen er gratis.

Aleris har flere klinikker som tilbyr plastikkirurgi: Plastikkirurgi v/ Aleris NobelPlastikkirurgi v/ Aleris Colosseum