Digg StumbleUpon LinkedIn YouTube Flickr Facebook Twitter RSS Tilbakestill

Hvilken hammock skal jeg velge?

hammock

Hva er vel bedre enn å slenge seg ned på en hammock en varm sommerdag? Halden Dagblad gir deg et utvalg av hammock-varianter som gjør sommeren bedre.

Hammock er egentlig det engelske uttrykket for hengekøye, men på norsk har vi heller tatt i bruk ordet hagegynger. Hovedpoenget som skiller en hammock fra den tradisjonelle hengekøyen er først og fremst det faktum at det er en benk som er hengt opp for å kunne gynge.

hammock1

Det finnes også hammocker som er laget av tøystoff, men disse kategoriseres som regel i Norge som mer tradisjonelle hengekøyer.

For det første finner man hammock både med og uten tak. Hammock uten tak passer perfekt til å sette under lune steder der man vet at man også kan oppholde seg om det skulle falle noen dråper med regn en sommerkveld. Fordelen med en hammock uten tak er først og fremst at man ikke har noe begrenset sikt og kan nyte utsikten uavhengig av hvilken retning man titter.

En hammock med tak fås tradisjonelt i en to eller tre-seters variant. Det skilles også her mellom de man kan få kjøpt i plastikk og de man kan få kjøpt i tre. Trevariantene drar veldig ofte likhet med en tradisjonell benk som er hengt opp i et huskelignende stativ. Man kan herunder velge om man ønsker en variant som fungerer som en tradisjonell benk med trebeslag eller en variant der hammocken ikles puter både for rygg og sete. Det finnes også her forskjellige løsninger hva gjelder tak på toppen av køyen. Noen er av plast, mens andre er av tøy. Ønsker du sikkerhet mot regnet anbefales det å velge en løsning som garanterer tetthet inntil en viss mengde regn.

Hammock2

En liten artig variant som har blitt mer utbredt ettersom at fokuset på gjenbruk har økt er hammocker laget av avsagde gamle benker hengt opp med tau. Det er også viktig å huske at en hammock ikke nødvendig trenger å være knyttet til et stativ, men at det ofte kan se like flott ut å henge hammocken opp i et flott tre eller lignende.

For flere eksempler på hvordan du kan pynte opp hagen din anbefales det et søk videre på Halden Dagblad.no. Her finnes masser av artikler som tar for seg hvordan man kan gjøre det lille ekstra ut av hagen.