Digg StumbleUpon LinkedIn YouTube Flickr Facebook Twitter RSS Tilbakestill

Lutefisk tilbehør

Alt man trenger for å gjøre lutefisk-middagen til en suksess er godt lutefisk tilbehør. Tradisjonelle og utradisjonelle ideer til lutefisk tilbehør.

Lutefisk tilbehør
Lutefisk tilbehør fra hele Norge.

Poteter

Poteter er essensielt som lutefisk tilbehør. Mandelpotet eller den klassiske potet. Her velger man fritt.

Ertestuing

Ertestuing vil nok de fleste si seg enige om at må være med. Lutefisk vil ikke være det samme uten ertestuing som tilbehør. Tilberedes veldig kjapt og enkelt, og det blir veldig godt.

Hvit saus med sennep

For noen må hvit saus være til stede. Andre har kanskje ikke prøvd det som lutefisk tilbehør. Før middagen serveres, prøv ut litt forskjellige sauser med forskjellige tykkelse eller konsistens, og smak til med litt sennep. Personlig favoritt er en sterk dijon-sennep.

Rotmos

Rotmos, en evig klassiker, men hvorfor ikke som lutefisk tilbehør? Rotmos er et allsidig tilbehør, som passer til ethvert måltid, men det er generelt lite til stede når lutefisken kommer fram. Rotmos trenger ikke bare være rotmos heller, her kan man velge å tilsette nesten hva man vil, og variere mengde etter eget ønske. Gulrot, kålrot, poteter og pastinakk, tilsatt med litt fløte fungerer utmerket som lutefisk tilbehør.

Bacon

Lutefisk er en rett man ikke tilbereder hver dag, da har man råd til å satse litt. Det er ikke råvarene man vil spare penger på, dette gjelder også når det kommer til lutefisk tilbehøret. God, fet bacon i terninger forvandler maten til et måltid.

Brunost

Litt strimplet brunost strødd forsiktig over, gjør maten til noe helt annet. Brunost som lutefisk tilbehør er litt mer i den alternative retningen, men du vil ikke angre. Brunost som tilbehør blir til en magisk smaksopplevelse du sjeldent vil være i nærheten av ellers. Helst med en god gudbrandsdalsost, men fløtemysost kan også brukes, hvis man er litt i tvil.

Jordbærsyltetøy

Jordbærsyltetøy er et klassisk lutefisk tilbehør fra Førde. Det er lite utbredt ellers i landet, og det er de færreste som har hørt jordbærsyltetøy bli nevnt i sammenheng med lutefisk. Det er nok av kulturelle årsaker at førdianere har dette som et tilbehør. Men hvis man er fysen på noe nytt og spennende, så er jordbærsyltetøy veien å gå. I det minste så vil barna sikkert sette pris på det!

God mat!